torstai 11. toukokuuta 2017

Ruokainen perunamunakasrulla

Ruokaisa perunamunakasrulla on todella täyttävää ja maukasta ruokaa.

Itselleni tämä ruoka maistuu parhaiten jo hieman viilehtyneenä, mutta saa sen toki lämpimänäkin nauttia.

Tämä munakasrulla sopii hyvin vaikkapa työpäivän evääksi. Vatsa täyttyy hyvin jo parilla siivulla.

Muistelisin tehneeni vastaavanlaisen rullan joskus yläasteen kotsatunneilla. Ja päätin lähteä tekemään siitä omaa versiota :)












Pohja

6kpl kananmunia
5 pientä perunaa
5dl maitoa
1½dl venhäjauhoja
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
½ tl paprikamaustetta

Täyte

1 rs maustamatonta tuorejuustoa
1 ps kinkkusuikaleita
1 punainen paprika
2 purkkipersikanpuolikasta
1 ps juustoraastetta



1. Kuori ja keitä perunat, muussaa keitinveteen suhteellisen veteläksi muussiksi.
2. Riko kananmunat kulhoon ja vispaa kevyesti rakenne rikki. Lisää maito, venhäjauhot sekä mausteet, perunat ja sekoita hyvin.
3. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, niin että saat kaadettua munakaspohjan pellille.
4. Paista pohja uunissa 225-asteessa noin 20minuuttia.
5. Kumoa pohja uudelle leivinpaperille pöydälle ja anna jäähtyä.
6. Tee täyte: lisää maustamaton tuorejuusto sekä pieneksi silputut paprikat ja persikat.
7. Kun pohja on jäähtynyt, levitä täyte kauttaaltaan munakaslevyn pinnalle. Lisää puolet juustoraasteesta myös levyn pinnalle.
8. Rullaa munakas varovasti leivinpaperia apuna käyttäen kuten tekisit kääretortun rullaamisen kanssa.
9. Ripottele loput juustoraasteet munakasrullan pinnalle.
10. Laita munakasrulla uuniin vielä hetkeksi 225 astetta. Noin 10-15minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kauniin väristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti