torstai 25. toukokuuta 2017

Hirmuisen hyvä hirvenlihahernari

Hernekeitto on halpaa ja maistuvaa.

Purkkihernekeittoja en ostele, haluan tehdä itse alusta loppuun.

Ja se haudutusaika, se on kyllä totaalinen avainsana! Hyvä hernari hautuu levyllä/hellalla vähintään sen 5 tuntia, seuraavana päivänä se on vielä parempaa uudelleenlämmitettynä.

Tässä hirvenlihahernaria, kera konjakkisinapin ja paikallisen ruisleivän.











Tarvitset:

500g kuivaherneitä
200-300g lihaa. (ja tässätapauksessa hernarissa on hirveä)
2 sipulia tai 100g kuivattua, paahdettua sipulia
4 l vettä
1 laakerinlehti
1 tl mustapippuria
1-2 porkkanaa
2 tl suolaa
Pieni ripaus meiramia
1 rkl konjakkisinappia/sinappia


Liota 500g herneitä yön yli reilussa vedessä.

Paista paistinpannulla lihoihin pintaa.

Lisää 4l vettä, lisää joukkoon liotetut herneet, lihat, mausteet, porkkana ja sinappi.

Anna hautua 3-levyllä mahdollisimman monta tuntia. Itse keittelen vähintään todellakin hellalla pienellä lämmöllä sen viisi tuntia.

Halutessaan voi lisätä vielä sinappia sekaan, kun hernekeitto on valmis.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti