Hernekeitto on halpaa ja maistuvaa.
Purkkihernekeittoja en ostele, haluan tehdä itse alusta loppuun.
Ja se haudutusaika, se on kyllä totaalinen avainsana! Hyvä hernari hautuu levyllä/hellalla vähintään sen 5 tuntia, seuraavana päivänä se on vielä parempaa uudelleenlämmitettynä.
Tässä hirvenlihahernaria, kera konjakkisinapin ja paikallisen ruisleivän.
Tarvitset:
500g kuivaherneitä
200-300g lihaa. (ja tässätapauksessa hernarissa on hirveä)
2 sipulia tai 100g kuivattua, paahdettua sipulia
4 l vettä
1 laakerinlehti
1 tl mustapippuria
1-2 porkkanaa
2 tl suolaa
Pieni ripaus meiramia
1 rkl konjakkisinappia/sinappia
Liota 500g herneitä yön yli reilussa vedessä.
Paista paistinpannulla lihoihin pintaa.
Lisää 4l vettä, lisää joukkoon liotetut herneet, lihat, mausteet, porkkana ja sinappi.
Anna hautua 3-levyllä mahdollisimman monta tuntia. Itse keittelen vähintään todellakin hellalla pienellä lämmöllä sen viisi tuntia.
Halutessaan voi lisätä vielä sinappia sekaan, kun hernekeitto on valmis.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti