sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Helteeseen helpotusta: kylmä pastasalaatti

Vaatimaton, halpa, kylmä pastasalaatti on todentotta aivan mahtava proteiini-kasvispitoinen nopea ruoka helteillä.

Itse taisin kuluttaa tähän pastasalaattiin noin kuusi euroa. Ja sitä tuli todella rusas määrä :)

Pieni twisti sisältyy tutusti taas annoskokonaisuuteen.


Omena on korvattu ramiropaprikalla. Jos olet paprikalle allerginen, käytä toki omenaa.





Tarvikkeet:

- 500g pastaa
- 300g kinkkusiivuja / vastaavaa (jos suolasempi kivempi, käytä metukkaa.)
- 1 ps hemapaa.
- 2 purkkia kermaviiliä (mitä rasvaisempi, sen parempi ;) ehdtottamasti siis 2kpl! )
- juustoa (haluamallasi tavalla, kuutio paras)
- 2 ramiropaprikaa
- mietoa sinappia (oman maun mukaan)
- mustapippuria (oman maun mukaan)
- ruohosipulia (jos haluat)
- etikkaliemi suolakurkkua (reilusti)



Ohje:

1. Laita kattila porisemaan vettä.
2. Viipaloi pieniksi paloiksi kurkku, kinkku, paprika, ja mahdollisesti suolakurkku jos et ostanut suolaan pieninä palasina)
2. Sekoita kaikki ainekset kulhoon, mausta mustapippurilla, ruohosipulilla ja sinapilla ja ennenkaikkea MAISTA. Lisää tarpeen mukaan mausteita.
3. Kun kattila kiehuu, lisää pastat. Keitä noin 10minuuttia, kunnes pasta on sopivan al dente.
4. Tämä on tärkeää pastan kohdalla. Kun keittoaika on täynnä, kaada pasta siivilään ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Näin pasta ei pääse kypsymään yli.

ja numero viisi, sekoita ainekset keskenään ja nauti :)












1 kommentti: